AFAD'dan Kışa Hazırlık Uyarısı

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen kış tedbirleri, AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan'ın Gün FM'deki AFAD Saati programında detaylandırıldı

Gündem 8.12.2023 15:45:29 0
AFAD

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Gün FM'de katıldığı AFAD Saati programında, Afyonkarahisar'da alınan kış tedbirleri hakkında bilgiler verdi. 

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında geçen hafta gerçekleştirilen kış tedbirleri toplantısının detaylarına değinen Buldan, özellikle ulaşım yollarının kış şartlarına uygun hale getirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınan önlemleri paylaştı.

Buldan, programda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Malumlarınız olduğu üzere, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısını birbirine bağlayan önemli ulaşım yolları Afyonkarahisar'dan geçmektedir.

Kışı da çetindir. Özellikle kar yağışında ve soğuk havalarda buzlanma nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanmaktadır. 

Bu nedenle kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri, 

can ve mal güvenliklerinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Sayın Valimizin başkanlığında her yıl olduğu gibi ilave kararlar alınmaktadır."

Programda, özellikle kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde trafikte yaşanan tıkanmaların önüne geçilmesi amacıyla vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullanma çağrısı yapıldı. 

Ayrıca, acil müdahale ekiplerinin sorunsuz bir şekilde ulaşabilmesi için karayolları ve trafik ekiplerince acil müdahale araçları için emniyet şeritleri ve banketlerin açık tutulmasının önemi vurgulandı.

Mehmet Buldan, programda ayrıca, sokak hayvanlarının kış şartlarından etkilenmemesi için belediyelerin alması gereken tedbirler, 

çiftçilerin zirai dona karşı alacakları önlemler ve vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konularında da uyarılarda bulundu.

#AFAD #KışTedbirleri #TrafikGüvenliği #Afyonkarahisar #GünFM #AfadSaati


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: afad'dan kışa hazırlık uyarısı

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.9 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı