AFIHAD'TAN KINAMA MESAJI

AFIHAD'TAN KINAMA MESAJI

Gündem 27.09.2022 22:57:00 0
AFIHAD

Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği  (AFİHAD) Başkanı İsmail Ögeday, geçtiğimiz günlerde yaptığı haberler nedeniyle küfür ve hakaretlere maruz kalan gazeteci Ahmet Uçmak’a yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Ögeday yaptığı açıklamada;

“Afyonkarahisar’da  yerel bir haber sitesinin sahibi olan, Ahmet Uçmak geçtiğimiz günlerde, yapmış olduğu haberlere konu olan şahıs Ö.A tarafından, küfür, hakaret ve tehditler aldığını,ifadelendirerek, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduğunu beyan etmiştir.

Basın mensupları olarak, dünyanın içerisinde bulunduğu zorlu süreçte, canımız pahasına halkı doğru habere ulaştırmak için, mücadele ediyoruz. Bu mücadele sırasında, ekonomiden özgürlüğümüze, yayın kaynaklarımızdan sağlığımıza kadar, pek çok zorluk ile de, baş etmek durumunda kalıyoruz.

Bu zorlukların en acımasızı ise baskı, küfür,hakaret ve tehditlerdir. Maalesef gazeteci Ahmet Uçmak, yapmış olduğu, haberlere konu olan Ö.A’nın, küfür, hakaret ve tehditleri ile karşı karşıya kalmıştır.

Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği olarak, her üyemizin ve meslektaşımızın korkmadan, yılmadan basın meslek ilkelerine bağlılık ile işini yapması için, var gücümüz ile mücadele edeceğiz.

Tehdit ve hakaretleri gerçekleştiren Ö.A isimli şahsı ve bu olaya sessiz kalanları kınıyoruz. Unutmayın, özgür basın varsa, özgür toplum vardır. ve bugün baskı ile susturulmaya çalışılan basın mensuplarının yaptığı doğru, tarafsız ve ilkeli haberlere bir gün hepiniz ihtiyaç duyacaksınız" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: AFIHAD' KINAMA MESAJI

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı