Afyonkarahisar'dan 800'e yakın kurban bağışı

Afyonkarahisar'dan 800'e yakın kurban bağışı

Gündem 6.07.2023 16:02:59 0
Afyonkarahisar

Cansuyu ekipleri, bu yıl Kurban Bayramı'nda da kendilerine emanet edilen 50 bine yakın kurban vekaletini, başta ülkemizdeki deprem bölgesi olmak üzere Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki mazlum ve gerçek muhtaçlara ulaştırdı. Artan kurban fiyatlarına rağmen bir önceki yıla göre kurban vekaleti sayısında yaklaşık yüzde 55'lik bir artış gerçekleşti. 

Cansuyu, 20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonuyla 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı. Bu yıl Türkiye vekaletiyle kesilen kurbanlar, deprem bölgesinde bulunan 11 ilde dağıtıldı. 

Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye'deki kurbanların deprem bölgesinde kesileceğini açıklamış ve kurban etlerinin depremzede vatandaşlara lojistik merkezler aracılığıyla ikram edileceğini belirtmişti.

Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda kendilerine emanet edilen kurban vekaletlerini büyük bir titizlikle muhtaçlara ulaştırdı. 

Bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yaklaşık yüzde 55'lik bir artış yaşandı. Deprem bölgesi başta olmak üzere Asya, Afrika, Lübnan-Filistin kampları ve Gazze gibi 20 ülkede birçok bölgede kesilen 50 bine yakın kurban vekaletiyle, yaklaşık 3 milyon kişiye bağışçıların emaneti olan kurban etleri ulaştırıldı.

Cansuyu Genel Merkezi, deprem bölgesine özel bir çalışma yürüttü. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cansuyu ekipleri, bu yıl Türkiye'deki kurbanları Mersin'de keserek deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde etlerin dağıtımını gerçekleştirdi. Türkiye'deki kurban vekaleti sayısında da ciddi bir artış görüldü.

Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Av. Mehmet Demir, 2023 kurban organizasyonunu başarıyla tamamladıklarını belirtti. Demir, ekiplerin gittikleri bölgelerden sağ salim geri döndüğünü ve 6 farklı kurban bölgesi oluşturduklarını söyledi. 

Partner kuruluşlarla işbirliği içinde yapılan kurban organizasyon ile ilgili olarak, "Hiçbir aksaklık yaşanmadığını" ifade etti. Demir ayrıca, deprem bölgesindeki depremzedelere Türkiye'deki kurbanları ulaştırdıklarını da vurguladı.

Bu yıl yaşanan anormal kurban fiyatlarına rağmen, Cansuyu'nun yürüttüğü çalışmalarla kurban vekaleti sayısını artırdığı ve Afyonkarahisar'da sadece 800'e yakın kurban bağışı aldıklarını belirten Demir, bağışçılar ve milletin güveniyle milyonlarca insanın yüzünde tebessüm oluşmasına vesile olduklarını ve sofralara et girmesini sağladıklarını ifade etti.

Demir ayrıca, Cansuyu'nun sürekli olarak 25 farklı başlık altında yardım çalışmalarını sürdürdüğünü ve ekiplerin kurban organizasyonu kapsamında ziyaret ettikleri bölgelerde daha önce yapılan bağışlarla gerçekleştirilen su kuyusu, külliye, sağlık ocakları ve kalıcı eserleri kontrol ederek eksiklikleri tamamladıklarını belirtti. 

Ayrıca yetim buluşmalarını gerçekleştirerek yetim aylıkları ve hediyeler dağıttıklarını söyledi. Demir, bu yardım çalışmaları sonucunda tarifi kelimelerle mümkün olmayan güzel tabloların ortaya çıktığını ifade etti.

Cansuyu'nun çabalarıyla 3 milyon mazluma kurban eti ulaştırıldı ve Türkiye'deki depremzedelere özel bir organizasyon düzenlenerek yardımlar yapıldı. Cansuyu Derneği, insanlık adına önemli bir görevi başarıyla yerine getirmiş oldu.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu