Aktaş: "Sendika Üyelik ve İstifaları Artık E-Devlet Üzerinden Yapılmalı"

Yeni Sendika Afyonkarahisar İl Temsilcisi Osman Aktaş, kamu görevlilerinin sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gündem 19.09.2023 16:46:34 0
Aktaş:

Kamu görevlilerinin sendika üyelik ve istifa işlemlerinin kolaylaştırılması için çaba harcayan Yeni Sendika Afyonkarahisar İl Temsilcisi Osman Aktaş, bu önemli konuyu gündeme taşıdı. 

Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurarak kamu görevlilerinin sendika üyelik ve istifa süreçlerinin modernleştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Aktaş'ın açıklamalarına göre, mevcut süreçte sendika üyeliği veya istifanın kişisel olarak ilgili mercilere teslim edilmesi gerekiyor. 

Ancak bu aşamada yaşanan bazı zorluklar ve baskılar, sendika üyelik veya istifa işlemlerini karmaşık hale getiriyor. 

Özellikle sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kamu görevlileri için, nöbet usulü, sürekli sahada görev yapma gibi özel şartlar bulunuyor ve bu şartlar altında sendika değişikliği veya istifa işlemi yapmak isteyenler karşılaştıkları engellerle mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Aktaş, sendika üyelik ve istifalarının e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Bu yöntemle işlemlerin daha hızlı, şeffaf ve güvenli bir şekilde yapılacağına inanıyor. 

Ayrıca, sendikal hak ve özgürlüklerin bazı amirler tarafından sınırlanmasının da önüne geçilmesi amacıyla üyelik ve istifa formlarının posta, kargo veya sendika temsilcileri aracılığıyla kurumlara iletilmesine olanak sağlanmasını talep ediyor.

Aktaş, Yeni Sendika olarak kamu görevlilerinin haklarını korumak ve sendikal işlemlerini kolaylaştırmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtiyor. 

Kamu görevlilerinin sendikal tercihlerini özgürce yapabilmesi ve haklarına daha kolay erişebilmesi amacıyla bu girişimlerin önemli olduğuna inanıyor.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Sendika #Üyelik #İstifa #edevlet


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı