Bakan Göktaş duyurdu: 4,1 Milyar TL Dağıtılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını açıkladı

Gündem 10.10.2023 10:55:24 0
Bakan Göktaş duyurdu: 4,1 Milyar TL Dağıtılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde yapılacak ödemelerin başladığını ve bu ay içinde ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4,1 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın hanelere yönelik en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olduğunu belirtti ve program kapsamında bugüne kadar 52,2 milyar TL destek sağlandığını ifade etti. 

Düzenli sosyal yardımların yanı sıra gelir kriterine uyan hanelerin de programdan yararlandığını vurgulayan Bakan Göktaş, bu sayede daha fazla aileye yardım eli uzatıldığını dile getirdi.

Bakan Göktaş, sosyal refahı önceleyen bir yaklaşımla Türkiye Aile Destek Programı'nı kararlılıkla ve etkin bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. 

Ülkenin büyüme ve gelişme sürecinde vatandaşlarla refahı paylaşma taahhüdü verdiklerini söyleyen Bakan, program kapsamında her ay düzenli olarak hanelere destek sağlandığını ve ihtiyaç sahibi ailelere bu ay içinde 4,1 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'na Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği gibi yeni desteklerin eklenerek programın genişletildiğini de hatırlattı. 

Çocuk Desteği ile ailelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıldığını belirten Bakan, Elektrik Tüketim Desteği ile de hanelere ek ödemeler yapıldığını sözlerine ekledi.

#destek #aile #sosyal #bakan #ödenek #sosyal #yardım


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.9 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı