Bolvadin'de dostluk ve dayanışma atmosferi

Bolvadin'de dostluk ve dayanışma atmosferi

Gündem 28.07.2023 16:14:44 0
Bolvadin

Afyonkarahisar Bolvadin ilçesinde, Kestemet Mahalle Muhtarlığı ve Tahtalı Camii Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenlenen anlamlı etkinlik, Muharrem ayının özel günlerinden biri olan aşure gününde gerçekleştirildi. 

Bu özel gün vesilesiyle aşure dağıtımı yapılarak ilçe halkı bir araya geldi.

Etkinliğe, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, MHP İlçe Başkanı Selahattin Kelekçi, Ticaret Odası Başkanı Uğur Fidan, Esnaf Odası Başkanı İbrahim Çürük ve diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı. 

Etkinlikte, Kestemet Mahalle Muhtarı Cumhur Çetinova ve dernek yöneticileri, uzun yıllardır süregelen geleneklerin yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, hayırsever vatandaşlara ve etkinliğe katılanlara teşekkür ettiler.

Aşure günü etkinliği kapsamında Muharrem ayının ruhuna uygun bir şekilde, aşurelerin dağıtımı gerçekleştirildi. 

Katılımcılar arasında dostluk ve dayanışma atmosferi hakimdi. 

Aşure dağıtımıyla bir araya gelen Bolvadinli vatandaşlar, geleneksel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemini vurguladılar.

Muharrem ayı vesilesiyle gerçekleştirilen aşure günü etkinliği, Bolvadin ilçesinde sosyal ve kültürel hayata katkı sağlamaya devam ediyor. 

Halkın bir araya gelerek dostluklar kurduğu, dayanışma ve paylaşma duygularının güçlendiği bu anlamlı etkinlik, Bolvadinli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Katılımcılar, gelecek nesillere aktarılması gereken geleneksel değerleri yaşatmak adına bu tür etkinliklerin düzenlenmesini desteklediklerini belirttiler. 

#Afyonkarahisar #Bolvadin #Aşure #MuharremAyı


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 12.2 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.2 ° / 0.9 ° Güneşli