Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları başladı

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde görkemli bir törenle ve Zafer Yürüyüşü ile kutlanmaya başladı

Gündem 26.08.2023 10:01:48 0
Büyük Taarruz

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde, Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü coşku içinde kutlanmaya başladı. 

Atatürk Evi'nin önünde düzenlenen törenle başlayan etkinlikler, "Zafer Yürüyüşü" ile devam etti. 

Bu anlamlı kutlamalara, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katılarak milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, milli mücadele döneminin önemini vurgulayarak, Büyük Taarruz'un yüce Türk milletinin azim ve kararlılığının en somut örneklerinden biri olduğunu ifade etti. 

Afyonkarahisar'ın tarihsel önemine dikkat çeken Yılmaz, "Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan, bağımsızlığımızın mührü Büyük Taarruz Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlu olsun." sözleriyle zaferin önemine vurgu yaptı.

Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı. 

Büyük Taarruz'un tarihsel arka planı ve zaferle sonuçlanan süreci anlatılarak, istiklalin nasıl kazanıldığı genç nesillere anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, milletin kahramanlık destanını yâd ederek, Türkiye'nin güçlü geleceği için birlik ve mücadele vurgusu yaptı.

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde coşkuyla yaşanırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da bu önemli anı sosyal medya hesabından paylaştı.

Yılmaz, kendi sosyal medya hesabından şu sözlerle bir paylaşım yaptı: "Büyük Taarruz Zafer Haftası Kutlama Programında kıymetli Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızla bir araya geldik. 

Kurtuluşun 101. yılında bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin aziz hatıralarını yâd ettik. 

Onların o eşsiz kahramanlık destanını hiçbir zaman unutmayacak, dün olduğu gibi bugün, yarın ve daima büyük bir gururla hatırlayarak yad edeceğiz."

Yılmaz, Büyük Taarruz'un tarihsel önemine vurgu yaparak, zaferin ardındaki kahramanlık hikayesini ve milletin geleceğe olan güvenini dile getirdi: 

"101 yıl önce bugünün şafağında başlayan, çetin çarpışmaların ardından muzafferiyete erişen milletimiz, geleceğini ve yarınlarını tayin etme şerefine bir kez daha nail oldu."

Paylaşımda, Büyük Taarruz'un hangi tarihsel döneme denk geldiği ve zaferin nasıl kazanıldığı da öne çıkarıldı:

 "Şuhut’tan başlayan bu kutlu harekât 30 Ağustos’ta zaferle ve 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla taçlandı. Milletimiz, içine düştüğü hazin durumdan yine milletimizin güçlü azmi, kararlı ve sarsılmaz iradesi ile kurtuluşa ermiş oldu."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin güçlü geleceğine olan inancını da paylaşarak, milletin birlik ve beraberliğini vurguladı: 

"Ecdâdımızdan aldığımız güç ve kalbimizi doldurduğumuz imanla, şanlı sancağımızı ilelebet en yukarıda tutmak için dün olduğu gibi bugün de kati mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz."

Son olarak, Türkiye'nin geleceğine olan inancı ve azmiyle vurgu yapan Yılmaz, Büyük Taarruz'u milletimize armağan eden kahramanları rahmetle yâd etti: 

"Milletimize bu şanlı zaferi armağan eden İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kıymetli üyelerini, tüm askerlerimizi hayırla, şükranla ve rahmetle yâd ediyor, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un başlangıcının 101. yılını gönülden kutluyorum."

#Afyonkarahisar #Şuhut #Kutlama #Zafer #Büyük #Taarruz #MustafaKemalAtatürk


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli