Dışişleri açıkladı: Kapsamlı Operasyonlar Devam Edecek

Irak ve Suriye’de bölücü PKK/YPG terör hedeflerine yönelik icra edilen operasyonlara ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Gündem 7.10.2023 10:14:13 0
Dışişleri açıkladı: Kapsamlı Operasyonlar Devam Edecek

Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı, 1 Ekim'de meydana gelen terör saldırısının ardından, ülkenin meşru müdafaa hakkını kullanarak PKK/YPG terör örgütünün Irak ve Suriye'deki hedeflerine yönelik kapsamlı operasyonların başlatıldığını duyurdu. 

Bu operasyonlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştiriliyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 5 Ekim tarihinde Suriye'nin kuzeyinde bulunan Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgeleri başta olmak üzere PKK/YPG terör örgütüne ait birçok hedef imha edildi.

Operasyonlar, terör örgütünün Suriye'de geliştirdiği yetenekleri ve gelir kaynaklarını sistemli bir şekilde yok etmeye odaklanıyor.

Bakanlık yetkilileri, Irak'ta olduğu gibi, PKK/YPG terör örgütünün Suriye'deki tüm faaliyetlerinin ve kaynaklarının ortadan kaldırılması için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar.

Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı, ulusal ve bölgesel güvenliği koruma amacı taşıyor ve bu operasyonlar, bu hedefe ulaşmak için atılan adımlardan sadece biri olarak görülüyor.

#Dışişleri #Operasyon #haber #PKK #YPG #Suriye #Irak


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı