F Klavye Şampiyonları Başarı Hikayelerini Paylaştı

F Klavyede dünya şampiyonları yetiştiren öğretmen ve öğrenciler, Gün FM'in konuğu olarak başarı hikayelerini dinleyicilerle paylaştı

Gündem 15.12.2023 14:32:55 0
F Klavye Şampiyonları Başarı Hikayelerini Paylaştı

F Klavye ve Muhasebe-Finansman Öğretmeni Ümit Başoğlu ile F Klavye öğrenerek uluslararası yarışmalarda başarı elde eden Kocatepe İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri Şevval Erva Başoğlu, Hasan Eymen Başoğlu, Aysima Taş ve Ziya Doruk Ay, Gün FM'in konuğu oldu. 

Programda, F Klavye'nin mucidi İhsan Sıtkı Yener'i rahmet ve saygıyla anarak sözlerine başlayan Başoğlu, "F Klavye öğrenmek çok kolay. 

Türkçemize en uygun klavye F Klavyedir. F Klavye, dilimizde en çok kullanılan harflerin 10 parmağımızdaki en çok işleyen parmaklarımıza yayılması, az kullanılan harflerin ise kuvvetsiz küçük parmaklara yerleştirildiği bilimsel bir klavyedir. 

F Klavye çok rahatlıkla kullanılabilecek, uygun bir klavyedir" dedi.

F Klavyeyi öğrenmenin kolaylığına vurgu yapan Başoğlu, Kocatepe İlkokulu üçüncü sınıf öğrencilerinin hızlı bir şekilde öğrendiklerini ve uluslararası klavye yarışmasında başarı elde ettiklerini belirtti.

Öğrencilerden Şevval Erva Başoğlu'nun dünya ikincisi, Hasan Eymen Başoğlu'nun dünya dördüncüsü, Ziya Doruk Ay'ın dünya yedincisi ve Aysima Taş'ın dünya sekizincisi olduğunu aktaran Başoğlu, bu başarıları kutlayarak F Klavyenin yerli ve milli olmasıyla ilgili temennisini dile getirdi.

Öğrenciler de aldıkları derecelerle gurur duyduklarını belirterek, F Klavyeyi öğrenmeye teşvikte bulundular. 

Başoğlu ve öğrencilerinin başarı hikayelerini paylaştığı program, dinleyicilerden olumlu tepkiler aldı.

#FKlavye #Şampiyonlar #BaşarıHikayeleri #Eğitim #MuhasebeFinansman #GünFM


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı