Hakan Dilek: "330 bin 547 liraya mal ettiğimiz dükkanların bugünkü değeri 2.5 milyon lira"

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, yaptığı açıklamada, gururla söylediği gibi devletin ve hükümetin desteğiyle gerçekleştirilen projenin büyük bir başarıya ulaştığını vurguladı.

Gündem 22.06.2023 15:42:00 0
Hakan Dilek:

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, yaptığı açıklamada, gururla söylediği gibi devletin ve hükümetin desteğiyle gerçekleştirilen projenin büyük bir başarıya ulaştığını vurguladı. 330 bin 547 liraya mal ettikleri 100 metrekarelik dükkanın bugünkü değerinin 2.5 milyon lira olduğunu ifade etti.

2015 yılında yedi kişiyle birlikte kurulan kooperatif, 2017 yılında arsa alımını tamamladı ve 2019 yılında inşaata başladı. Başkan Dilek, 29 Ekim 2023 tarihinde yapılacak mali kongrede açılış tarihini belirleyerek, Türkiye'nin 100. yılında hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Afyonkarahisar'da daha önce yapılan sanayi sitelerinin uzun inşaat süreleri olduğunu belirten Dilek, bu projenin ise hızlı bir şekilde tamamlandığını vurguladı. Bugüne kadar altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve 176 ila 182 metrekarelik dükkanların bitme aşamasına geldiğini ifade etti.

Ancak projenin gerçekleştirildiği süreçte bazı sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Dilek, 2 yıl süren pandemi dönemi ve yaşanan doğal afetlerin çalışmaları etkilediğini belirtti. Ekonomik dalgalanmalar da projenin maliyetini etkiledi. 

Başkan Dilek, projeyi tamamlamak için bankalardan kredi kullanmak zorunda kaldıklarını ve bu desteğin olmadığı durumda inşaat maliyetinin 1.5 milyon lirayı bulabileceğini söyledi.

Dilek, projenin tamamlanmasında devletin ve hükümetin sağladığı desteklerin önemine vurgu yaparak, esnaf ve sanatkarların katkılarıyla üst yapı çalışmalarına hızla devam edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup vererek sorunlarını ilettiklerini belirten Dilek, Cumhurbaşkanının kişisel ilgisi sayesinde TEDAŞ ve Telekom sorunlarının çözüldüğünü söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve 29 Ekim 2023 tarihinde "Afyonkarahisar 100. Yıl Sanayi Sitesi"nin açılışını planladıklarını belirtti.

Başkan Dilek, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki sanayi potansiyelinin artacağını ve ekonomik gelişmenin sağlanacağını umut ettiğini sözlerine ekledi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı