Hemoroid Kadınlarda Daha Sık Görülüyor: Cerrahi Müdahale Her Zaman Gerekli Değil

Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hayati Umaç, hemoroid hastalığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem 19.09.2024 18:08:59 0
Hemoroid Kadınlarda Daha Sık Görülüyor: Cerrahi Müdahale Her Zaman Gerekli Değil

Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hayati Umaç, hemoroid hastalığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bitkisel tedavilere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Umaç, hastalığın doğru teşhisi ve tedavisi için uzman bir doktora başvurulmasının şart olduğunu vurguladı.


 

Hemoroid Hastalığında Bitkisel Tedavilere Dikkat!

Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hayati Umaç, Gün FM’de katıldığı programda hemoroid hastalığıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Hemoroid tedavisine dair piyasada birçok bitkisel ürün bulunduğunu ve bu ürünlerin güvenilir olmadığını belirten Umaç, "Bu tür tedavi yöntemlerine itibar edilmemeli, hastalar mutlaka bir Genel Cerrahi Uzmanı'na danışmalı" dedi.


 

Cerrahi Müdahale Her Zaman Gerekli Değil

Dr. Hayati Umaç, hemoroid vakalarında her zaman cerrahi müdahalenin gerekli olmadığını belirterek, bazı hastalara önce ilaç tedavisi önerildiğini söyledi. "Tüm hemoroid vakalarında ilk çözüm cerrahi değildir. Bazen ilaç tedavisi yeterli olabilir. Ayrıca, makat çatlakları hemoroid ile karıştırılabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, kendi kendine tanı koymamalı, uzman bir hekime başvurmalı" diye ekledi.


Kadınlarda Daha Sık Görülüyor

Dr. Umaç, hemoroid hastalığının kadınlarda daha sık görüldüğünü belirterek, kişisel hijyenin önemine dikkat çekti. "Tüm vatandaşlarımız tuvalet sonrası temizliklerine çok dikkat etmeli. 


Bitkisel Tedavilere İtibar Etmeyin

Hemoroid hastalığını bitkisel ürünlerle tedavi ettiğini iddia eden kişilere karşı da uyarıda bulunan Dr. Umaç, "Bu tür söylemler kesinlikle doğru değil. Hastalarımız bu tür ürünlere güvenmemeli. Tedavi için en doğru adres, bir uzman hekimdir" dedi.


 

 

#hemoroid #sağlık #genelcerrahi #hemoroidtedavisi #kadınsağlığı #tuvalethijyeni #bitkiseltedavi #OpDrHayatiUmaç #ÖzelFuarHastanesi

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 23 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16 ° / 11.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 19 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı