"İktidarın yanlış ekonomi politikalarının sebep olduğu zam rüzgârına sessiz kalmayacağız"

"İktidarın yanlış ekonomi politikalarının sebep olduğu zam rüzgârına sessiz kalmayacağız"

Gündem 18.07.2023 14:02:19 0

Afyonkarahisar İYİ Parti İl Başkanlığı, 18 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen ortak açıklama ile AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarına karşı sesini yükseltti.

İktidarın hatalı ekonomi programları ve politikaları sonucunda milletin yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya kaldığı vurgulanarak, atılan popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, dar gelirli kesimin faturayı tamamen üstlenmeye zorlandığı, vatandaşın cebindeki son kuruşa kadar el atılarak yoksullaştırma politikalarının sert bir şekilde uygulandığı belirtildi.

AKP iktidarının bankacılık sistemi üzerinden dar bir kesime rant dağıttığı, ancak toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı topladığı eleştirisi yapılarak, sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınırken, servetten elde edilen kazançtan vergi alınmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, vatandaşa kemer sıkma tavsiyesi verilirken, küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer dayanmadığına vurgu yapıldı. 

AKP iktidarının ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka bir şey vermediği kaydedildi.

İYİ Parti, AKP iktidarının uyguladığı adı konmamış IMF programı ve enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar yoksullaştırma politikalarını sürdüreceği eleştirisini yaptı. 

Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gittiği, son olarak akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletin derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istendiği belirtildi.

İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları'nın bugün 26.12 TL'ye yükseldiği ve benzinin litre fiyatının 21.14 TL'den 35.90 TL'ye çıktığı, iki ay içindeki artış oranının yüzde 70'i bulmuştur.

İYİ Parti, milletin sesi olmaya devam edeceğini ve demokratik mücadelesini "Millet için milletle beraber" anlayışıyla her alanda sürdüreceğini belirtti. 

Ayrıca, 18 Temmuz Salı günü saat 12:00’de Zafer Meydanı (Zafer Müzesi önü)'nda gerçekleştirilen açıklama, 81 il başkanlığının ortak açıklaması olarak belirtildi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu