"İktidarın yanlış ekonomisinin faturası, millete kesildi"

"İktidarın yanlış ekonomisinin faturası, millete kesildi"

Gündem 14.07.2023 17:20:28 0

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, iktidarın ekonomi politikalarının halka ağır bir fatura çıkardığını belirterek, emeklilere yapılan zamın yaşam haklarını ellerinden aldığını ifade etti. 

Mısırlıoğlu, ekonomik durumun ortadayken bu şekilde bir zam yapılmasının akıl ve vicdan dışı olduğunu söyledi. 

Asgari ücretin dahi geçim için yetersiz olduğu bir dönemde emekli maaşlarının daha da düşük olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

İktidarın yanlış ekonomi politikaları sonucunda ülkenin çıkmaza girdiğini ve faturanın suçu olmayan millete çıkarıldığını vurgulayan Mısırlıoğlu, en ağır faturanın ise emekli vatandaşlara kesildiğini belirtti.

Başkan Mısırlıoğlu, memur ve emekli maaşları arasındaki adaletsizliğe dikkat çekerek, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarıldığı halde emeklilerin yaşam koşullarının göz ardı edildiğini söyledi.

Emeklilerin de aynı koşullarda yaşadığını ve geçim sıkıntısı çektiğini belirten Mısırlıoğlu, bu ayrımın haksızlık olduğunu ve insanların yaşam haklarının ellerinden alındığını ifade etti. 

7500 lira gibi düşük bir emekli maaşıyla geçimin imkansız olduğunu vurgulayan Mısırlıoğlu, emeklilerin durumunun giderek zorlaştığını ve kira fiyatlarının asgari ücret seviyesine ulaştığını söyledi.

Mısırlıoğlu, yıllarca çalışan emeklilerin alın terinin çalındığını belirterek, iktidarın yanlış ekonomi politikalarının artık ağır bir şekilde hissedildiğini ifade etti. 

Millete yanlışları düzeltmek için fedakarlık yapma baskısı yapıldığını ancak bu yanlışları milletin yapmadığını vurgulayan Mısırlıoğlu, zenginlerin ve vergi borçlarının silinenlerin bedelini ödemesi gerektiğini söyledi. 

İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacaklarını belirten Mısırlıoğlu, emekçilerin alın terinin çalındığını ve vicdansızlık yapıldığını dile getirdi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu