İl Müdürlüğü Personellerinden Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu!

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ülkemizin afetlere karşı hassas konumu göz önünde bulundurarak, Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu.

Gündem 19.04.2024 17:26:54 0
İl Müdürlüğü Personellerinden Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu!

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İlçe Müdürlükleri, Yurt Müdürlükleri, Gençlik Merkezi Müdürlükleri ve Spor Tesislerinde görev yapan personellerden 33 kişilik arama ve kurtarma ekibi kuruldu.

Bu önemli adım, 15-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen eğitimle hayata geçirildi.

Eğitim kapsamında, depremde arama ve kurtarma teknikleri, enkazda arama ve kurtarma, ilk yardım ve psikososyal destek gibi konularda teorik ve pratik bilgiler aktarıldı. 

Ekip üyeleri, zorlu arama kurtarma senaryolarında uygulamalı tatbikatlar gerçekleştirerek becerilerini pekiştirdiler.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, "Ülkemizin afet riski yüksek bir bölgede olması nedeniyle, olası afetlerde daha etkin müdahale edebilmek amacıyla Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurduk. 

Bu önemli adımda AFAD'ın desteği bizim için çok değerliydi. Eğitmenlerimize özverili katkıları için teşekkür ederiz" dedi.

Bu eğitimlerin ardından Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, olası afetlerde arama kurtarma çalışmalarına daha hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilecek kapasiteye kavuşmuş oldu. 

Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi'nin kurulması, şehrin afetlere karşı hazırlık seviyesini önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

#Afyonkarahisar #GençlikveSpor #AramaKurtarma #AfetHazırlığı #KentselAramaKurtarmaEkibi #AfetBilinci


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 18.4 ° / 8 ° false
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu