İYİ Parti İl Başkanından Emekli Maaşlarına Tepki

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırloğlu, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan emekli bayram ikramiyesine tepki göstererek, "Emekliler 2024'ü hiç unutmayacak" dedi.

Siyaset 17.02.2024 14:39:16 0
İYİ Parti İl Başkanından Emekli Maaşlarına Tepki

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırloğlu, Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan emekli bayram ikramiyesine karşı sert bir tepki gösterdi. 

Mısırloğlu, yapılan açıklamaların emekliler için hayal kırıklığı olduğunu belirterek, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Mısırloğlu, yaptığı açıklamada, "10 bin lira taban aylığa mahkûm olmuş milyonlarca emekliye bu yılın onların yılı olacağı müjdeleniyor. 

Yani emekliye bir ev kirası etmeyen aylığı reva gördükleri yetmiyor, bir de vicdansızca alay ediyorlar. Kirayı ödese, bu insanlar ne yiyecek diye bile düşünmeyen bir anlayış bu." ifadelerini kullandı.

Emeklilere yönelik verilen bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu vurgulayan Mısırloğlu, "Emeklilerimizin bayram ikramiyesi 3 bin lira oldu. 2024 emekliler yılı değil ama emeklilerin açlık ve sefalet yılı olabilir. AKP, 21 yıllık performansıyla emekli karşıtı bir iktidar olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. 2024 yılı gelmiş geçmiş en zor hayat şartlarının olacağı, emeklilerimizin barınma, gıda ihtiyaçlarının karşılanamayacağı bir yıl olacak." şeklinde konuştu.

Emekli bayram ikramiyesinin yetersizliğini örneklerle açıklayan Mısırloğlu, "Emekli bayram ikramiyesiyle 2018’de kurban kesiliyordu. Bu gün 6 kilo kıyma et alınabiliyor. 2 bin lira olan emekli bayram ikramiyesi, 3 bin lira. Emeklimiz ye ye bitiremez. 

Vatandaşla dalgamı geçiyorsunuz. Emekli sadakanızı istemiyor. TUİK ile cebinden aldığınız insanca yaşam maaşını istiyor. Seçim arifesiyle derdi seçim olan iktidar oyalamasıyla, kandırmacayla yoluna devam diyorsa, derdi geçim olan emeklimiz sadakanız sizin olsun diyenler olacaktır." şeklinde eleştirilerde bulundu.

#İYİParti #Emekliler #Maaş #Tepki #MuhammetMısırloğlu #2024


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Salı 17.9 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false