Kahramanlık destanı kareleri Zafer Meydanı'nda

Kahramanlık destanı kareleri Zafer Meydanı'nda

Gündem 15.07.2023 14:19:15 0
Kahramanlık destanı kareleri Zafer Meydanı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. 

Bu kapsamda, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı bir fotoğraf sergisi Zafer Meydanı'nda açıldı.

Darbe girişiminin yaşandığı o karanlık geceye ait fotoğrafların yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraflar, serginin yanı sıra açılan stantlarda da sergilendi.

Sergi açılışına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J.Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Serginin açılışı için yapılan kurdele kesimi sonrasında protokol üyeleri, fotoğrafları inceleyerek 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları ve darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıkları hatırladı.

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, vatan için toprağa düşmüş şehitleri rahmetle yad etti ve 15 Temmuz'un kahramanlarını saygıyla anıldığını ifade etti. 

Başkan Zeybek, Türk insanının en hassas noktasının inancı olduğunu belirterek, 15 Temmuz'un sinsi bir plan olduğunu ve Türk halkının bu plana karşı kahramanca durduğunu vurguladı.

Zeybek, konuşmasında, "Aklı kiraya vermemek gerekiyor, inancımızı tam katıksız olarak yaşamalıyız. 

İnşallah bu son olur, dinimizi dejenere eden insanlara fırsat verilmez. Allah, 15 Temmuz gibi acı günleri bu ülkeye bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli