Kamil Miras Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Rehberliği

Kamil Miras Anadolu Lisesi, mezun öğrencileri ile bu yıl sınavlara girecek 12. sınıf öğrencilerini buluşturarak üniversite tercihleri ve bölümler hakkında bilgi alışverişi fırsatı sundu

Gündem 24.09.2023 13:31:08 0
Kamil Miras Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Rehberliği

Kamil Miras Anadolu Lisesi, "Üniversiteler Bizden Sorulur" projesi kapsamında, geçmiş yıllarda okuldan mezun olan öğrencileri ile bu yıl mezun olacak 12. sınıf öğrencilerini bir araya getirdi. 

Bu özel etkinlik, öğrencilere üniversite tercihleri konusunda önemli bilgi kaynakları sunma amacı taşıdı.

Mezunlar, Deneyimlerini Paylaşarak Öğrencilere Yol Gösterdi

Etkinliğin başlangıcında okul müdürü Mehmet Ölmez, öğrencilerin üniversite tercihleri konusundaki soru işaretlerini gidereceklerini ve motivasyonlarını artıracaklarına inandığını dile getirdi. 

Kendilerini okulumuzdan mezun olmuş öğrenciler ile buluşturmanın öğrencilere önemli bir avantaj sağlayacağını vurguladı.

Öğrenciler, Üniversite Tercihleri ve Bölümleri Hakkında Bilgi Edindi

Etkinlik sırasında 12. sınıf öğrencileri, okullarından mezun olan eski öğrencilere üniversite tercihleri, yerleştirmeler ve etkili tercih yapma konularında sorular yöneltti.

Ayrıca, eski mezunlar, okudukları üniversite ve bölümleri hakkında da bilgi paylaşımında bulundular.

Proje, Okul Mezunlarının Desteğiyle Geleneksel Hale Geliyor

Kamil Miras Anadolu Lisesi Müdür Yardımcıları Halil Canavar ve İsmail Gürkan Gürer, etkinliğin okul mezunlarının desteği ile geleneksel bir hale dönüşeceğini belirtti.

Ayrıca, mezun olacak öğrencilerin tercih yapmayı düşündükleri üniversiteler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla etkinliklerin dönem içinde devam edeceğini açıkladılar.

Bu etkinlik, Kamil Miras Anadolu Lisesi'nin öğrencilerine üniversite tercihlerini daha bilinçli bir şekilde yapmaları için sunduğu önemli bir destek ve rehberlik faaliyeti olarak kayda geçti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Eğitim #Lise #Üniversitesi #Tecrübe


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli