Karataş, "Tarife ücretlerine yapılan zam kısa vadede esnafımıza can suyu olacaktır"

Afyonkarahisar Şoförler Odası Başkanı İbrahim Karataş, son günlerde basında yer alan taksimetre tarife güncellemeleri ve toplu ulaşıma zam geleceği hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Gündem 25.06.2023 14:16:00 0
Karataş,

Afyonkarahisar Şoförler Odası Başkanı İbrahim Karataş, son günlerde basında yer alan taksimetre tarife güncellemeleri ve toplu ulaşıma zam geleceği hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Karataş, "Yaklaşık 14 aydır taksici esnafımızın  tarifelerine zam yapmadık. Taksici esnafımızın mağduriyetleri artmıştır. Yine bu süreçte asgari ücrete 3 kere zam gelmiş, toplamda % 120 zam yapılmıştır. Bizim verdiğimiz %120'nin altında kalmıştır.  

Diğer araç fiyatları artmıştır. Aynı zamanda trafik sigortası, sanayi giderleri vs… en az 4'e katlanmıştır. 

Tarife ücretlerine yapılan zam kısa vadede Esnafımıza can suyu olacaktır. 

Şoför Esnafımız kanaatkardır halkımızdan Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Toplu ulaşım Minibüs zammına gelince durum aynı taksici Esnafımız gibidir. 14 ayda sadece % 25'e yakın bir zam yapılmıştır. 

Ben kıymetli halkımıza soruyorum inceden inceye hesaplar yapılmış devletimiz işçisini de isverinini de korumaya çalışmış ona rağmen 14 aylık dilimde %120 sadece asgari ücrete zam gelmiştir. 

Sanayi  giderleri, trafik sigorta giderleri, hatta esnafımız kendisi bile şoförlüğünü yapsa bile hayatını idame etmekte zorlanacaktır. Esnafımızın üniversite ve askerde çocukları vardır. 

Yeni güncelleme yapmayı düşündüğümüz rakam bile hayat şartlarını idame etmekte zorlanacaktır. Esnafımıza önce Afyon halkımız ve devletimizin sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı