Milletvekili Olgun'dan Şuhut'a Yeni İsim Önerisi

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Şuhut ilçesinin adının değiştirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi sundu

Gündem 28.12.2023 14:17:12 0
Milletvekili Olgun

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Şuhut ilçesinin tarihi rolü ve 

Büyük Taarruz öncesi üstlendiği önemli görevleri göz önüne alarak, ilçenin adının "Gazişuhut" olarak değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir kanun teklifi verdi.

Olgun, yaptığı açıklamada, Şuhut'un Millî Mücadele'nin başında ve sonunda önemli bir konumda olduğunu belirtti. 

Şuhut'un, Büyük Taarruz öncesi hazırlıkların yapıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'in karargahını kurduğu bir yer olduğuna vurgu yaptı. 

Ayrıca, Şuhut'un coğrafi şartlarının Türklere avantaj sağladığını ve Yunanlıların burayı işgal etmeye cesaret edemediğini ifade etti.

Milletvekili Olgun, Şuhut'un bu tarihi rolü ve katkıları göz önüne alındığında, ilçenin adının "Gazişuhut" olarak değiştirilmesinin bir vefa borcu olduğunu söyledi. 

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümünde ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, ilçeye "Gazi" unvanının verilmesinin, şehitlere ve gazilere en güzel hediye olacağını belirtti.

Kanun teklifinde, Şuhut'un stratejik konumu, Gazi Mustafa Kemal'in burada verdiği tarihi emirler ve milli mücadeleye katkıları detaylı bir şekilde açıklandı. 

Olgun, Şuhut'un adının "Gazişuhut" olarak değiştirilmesiyle, ilçenin tarihi rolünün nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirtti.

#İYİParti #HakanŞerefOlgun #Şuhut #Gazişuhut #BüyükTaarruz #TBMM #Milletvekili


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 16 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 17.9 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false