Öğrencilere Doğru Tercih İçin Ücretsiz Danışmanlık

Öğrencilere Doğru Tercih İçin Ücretsiz Danışmanlık

Gündem 20.07.2023 17:31:18 0
Öğrencilere Doğru Tercih İçin Ücretsiz Danışmanlık

Afyonkarahisar Özel Öğretim Kursları Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Avşar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilere üniversite tercih sürecinde doğru kararlar almaları için ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacaklarını duyurdu.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin üniversite ve bölüm araştırmalarının başladığını belirten Başkan Avşar, tercih döneminde öğrencilere destek olmak için uzman kadrolarıyla ücretsiz tercih danışmanlığı yapacaklarını söyledi. 

Tercihlerin 27 Temmuz - 08 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Avşar, öğrencilerin tercih yaparken dikkat etmeleri gereken önemli noktalara da değindi.

Avşar, tercihlerde sadece sınav puanını değil, başarı sırasının da dikkate alınması gerektiğini vurguladı. 

Başarı sırasının tercih yaparken daha önemli olduğunu belirten Avşar, "Sınavlarda bir sınav puanı karşımıza çıkıyor, bir de başarı sırası. 

Tercih yaparken öğrencilerimizin başarı sırasını göz önünde bulundurmaları çok önemli. Çünkü puana göre tercih yapmak, gerçek anlamda öğrencinin tercihini yansıtmayabilir" dedi.

Ayrıca, geçmiş yılın tercih verilerine sadece tek başına bakmanın yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Avşar, tercih yaparken son üç yılın verilerinin dikkate alınması ve kontenjan durumlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Tercih yaparken geleceğin mesleklerini ve kendi ilgi alanlarını dikkate almanın önemine değinen Avşar, "Öğrencilerimizin tercihlerini yaparken kişisel ilgi ve yönelimlerini göz önünde bulundurarak, geleceğin mesleklerini de iyi irdelenmelerini öneriyoruz. 

Çünkü çağımız teknoloji ve dijital dünyanın hızlı geliştiği bir dönem. 

Bu alanlara ilgi duyan öğrencilerimizin bu yönde tercih yapmaları onlar için daha uygun olabilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, ilimizde YKS'de Türkiye birincisi olan Emre Ekici'yi de tebrik eden Başkan Avşar, başarının arkasındaki emeği geçen öğrenci ve ailesi ile okul ve öğretmenlerini kutladı. 

Başkan Avşar, ilimizin eğitimdeki gelişimi ve başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

#Afyonkarahisar #Eğitim #YKS #Tercih #Danışmanlık


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli