Okullarda 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın'

Afyonkarahisar'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi, okullarda öğrencilere ücretsiz yüzme eğitimi sağlıyor

Spor 27.12.2023 15:39:33 0
Okullarda

Afyonkarahisar'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi, okullarda öğrencilere ücretsiz yüzme eğitimi vermeye devam ediyor. 

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yönetilen proje kapsamında, öğrencilere beden eğitimi derslerinde yüzme eğitimi sağlanıyor. 

Başvurular, okul müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Proje dahilinde, Afyonkarahisar'daki okullarda öğrencilere haftada iki gün olmak üzere toplamda sekiz derslik ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor. 

Merkezdeki okullar için İl Müdürlüğü servis imkanı da sunuyor. Öğrenciler, eğitim öğretim saatlerinde alınıp havuza getiriliyor ve eğitim sonrasında tekrar okullarına bırakılıyor.

Geçtiğimiz yıl 15 bin öğrenciye yüzme eğitimi verilen Afyonkarahisar'da, proje kapsamında bu yıl daha fazla öğrencinin yüzme eğitimi alması hedefleniyor. 

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, projenin çocuklara yüzme öğrenme ve bu sporun faydalarını keşfetme imkanı sunduğunu belirterek, bu yıl daha fazla öğrencinin yararlanmasını istediklerini ifade etti. 

Kasapoğlu, başvuruların okul müdürlükleri aracılığıyla yapılabileceğini ve projenin önemine vurgu yaptı.

#YüzmeBilmeyenKalmasın #GençlikVeSpor #MilliEğitim #Afyonkarahisar #ÜcretsizYüzmeEğitimi #SağlıklıYaşam #Eğitim #SpordaFırsatEşitliği #BedenEğitimi #GençlikProjeleri


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: okullarda 'yüzme bilmeyen kalmasın'

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 12.2 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı