Rektör Karakaş: "Üniversitemizde Doluluk Oranı Yüzde 99'a Ulaştı"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gün FM'in Kampüs programına katılarak üniversitenin son durumu hakkında bilgi verdi

Gündem 20.10.2023 17:13:34 0
Rektör Karakaş:

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gün FM ile gerçekleştirdiği röportajda üniversitenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Karakaş, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcını kutlayarak, pandemi, deprem ve savaşlar gibi olağanüstü koşullara rağmen üniversitenin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Rektör Karakaş, üniversitenin 31 yaşında olduğunu belirterek, akademik ve fiziki altyapılarını önemli ölçüde tamamladıklarını, yatak kapasitesi ve fiziksel gelişme üzerine odaklandıklarını vurguladı.

Karakaş, bu yıl AKÜ'nün öğrenci sayısının 36,500'e ulaştığını, üniversitenin doluluk oranının yüzde 99 olduğunu açıkladı. 

Üniversite yönetiminin öğrenci merkezli ve kaliteli odaklı bir eğitim-öğretim anlayışını benimsediğini ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yeni bölüm açılması konusunda temkinli davrandığını dile getiren Karakaş, AKÜ'de hem lisans hem de ön lisans düzeyinde yeni bölümler açarak öğrenci sayısını artırdıklarını belirtti. 

Üniversitenin dünya sıralamalarındaki yerini ve akademik başarılarını da paylaşan Karakaş, farklı derecelendirme kuruluşlarına göre değişen sıralamalarda AKÜ'nün dikkate değer bir konumda bulunduğunu aktardı.

AKÜ'de 1080 akademik ve 960 idari personelin görev yaptığını belirten Karakaş, üniversitenin akademisyen yetiştiren bir merkez haline geldiğini ve bu akademisyenlerin diğer üniversitelere gitmek istemediğini ifade etti. 

Afyonkarahisar'ın barınma, güvenlik gibi sorunlarının bulunmadığını dile getiren Karakaş, öğrencilere rahatça ulaşabilecekleri bir ortam sunduklarını ve öğrenci sorunlarını hızlıca çözdüklerini belirtti.

Rektör Karakaş, meslek yüksekokullarında da yüzde 99 doluluk oranına sahip olduklarını ve programlarını taleplere göre düzenlediklerini söyledi. 

Tematikleşmeye önem verdiklerini ifade eden Karakaş, altyapı geliştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Karakaş ayrıca Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekerek, uluslararası toplumun bu soruna duyarlılık göstermesi gerektiğini vurguladı. 

Üniversite olarak 70 farklı ülkeden 2174 yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ve bu sayıyı 2500'e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Yeni öğrencilere yönelik olarak otogarda karşılama ve tanıtım etkinlikleri düzenlediklerini ve sosyal faaliyetlerin artırılmasına çalıştıklarını söyledi.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Rektör #Üniversite #AKÜ #AfyonKocatepeÜniversitesi


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli