Sanat severlerin yeni gözde mekanı "Ottoman Antique Art Gallery Cafe"

Afyonkarahisar'da Tarihi Binanın Restorasyonuyla "Ottoman Antique Art Gallery Cafe" Hizmete Açıldı.

Kültür-Sanat 24.06.2023 13:12:00 0
Sanat severlerin yeni gözde mekanı

Afyonkarahisar'da Tarihi Binanın Restorasyonuyla "Ottoman Antique Art Gallery Cafe" Hizmete Açıldı.

Akmescit Mahallesi Köprübaşı Caddesi'nde bulunan ve eski Osmanlı Bankası olarak bilinen bina, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından "Ottoman Antique Art Gallery Cafe" adıyla yeni bir konseptle kapılarını açtı. Açılış töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

İşletme sahibi İhsan Soysal, açılışta yaptığı konuşmada Ottoman Antique Art Gallery Cafe'nin açılışına katılan herkese teşekkürlerini iletti. Soysal, Ottoman Antique Art Gallery Cafe'nin açılışının kendisi için büyük bir heyecan kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'da tarih, kültür ve sanat adına bir şeyler yapmak istediğimizi hepiniz biliyorsunuz. Ottoman Antique Art Gallery Cafe'nin Afyonkarahisar'a kazandırılmasında Ülker Abi'nin büyük desteği oldu. Yeni konseptiyle Ottoman Antique Art Gallery Cafe'yi Afyonkarahisar turizmine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz."

Soysal, Ottoman Antique Art Gallery Cafe'nin binasının 1892 yılında inşa edilen eski Osmanlı Bankası olduğunu ve binanın tarihi süreciyle ilgili bilgi verdi. Restorasyon çalışmaları sonucunda binanın eski ihtişamına kavuştuğunu vurgulayan Soysal, "Yeni konseptiyle bu mekan antika ve sanat galerisi olarak hizmet verecek, sergiler ve seminerlere ev sahipliği yapacak." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Sinan Kazancı'nın duasıyla birlikte Ottoman Antique Art Gallery Cafe'nin açılış kurdelesi kesildi.

Açılış törenine İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Sinan Kazancı, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler, kurum müdürleri ve davetliler de katıldı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı