Seçim sonrası zam yağmuru devam ediyor

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, basın açıklaması yaptı

Siyaset 13.06.2023 10:06:00 0
Seçim sonrası zam yağmuru devam ediyor

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, seçim sonrası başlayan zam yağmurunun artarak devam ettiğini belirtti. Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve döviz kurunun artmasıyla birlikte vatandaşların hayatının olumsuz etkilendiğini ifade eden Köksal, zam oranlarının her geçen gün yükseldiğini dile getirdi.

Köksal, Türk Lirası'nın değer kaybı nedeniyle iğneden ipliğe, hemen her şeye zam üstüne zam geldiğini vurguladı. Vatandaşların artık ihtiyaç duydukları bir ürünü alırken bile tereddüt yaşadığını belirten Köksal, kırmızı et fiyatlarının hafta başından beri yapılan zamlarla birlikte 300 TL'yi aştığını söyledi. 

Seçimlerin hemen ardından alkol, sigara ve akaryakıt gibi ürünlere yapılan zamların sadece bunlarla sınırlı kalmadığını ifade eden Köksal, vatandaşların en temel ihtiyaçlarından biri olan çaya bile yüzde 45 oranında zam geldiğini dile getirdi.

Milletvekili Burcu Köksal, zam furyasının fırtına gibi devam ettiğine dikkat çekti. Seçim sonrası kırmızı etten süt ürünlerine, çaydan salçaya ve kuruyemişe kadar birçok ürüne sürekli olarak zam geldiğini belirten Köksal, ekonomi uzmanlarının gelecekte daha fazla zam beklediğini söyledi. 

Makarna ve diğer unlu mamullerde ciddi fiyat artışlarının kapıda olduğuna dikkat çeken Köksal, bu durumun vatandaşları olumsuz etkilediğini ve esnafın kepenk kapatmaya devam ettiğini ifade etti. Köksal, insanların artık harcamak için değil borçlarını ödemek için çalıştığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, seçim sonrasında zam oranlarının artarak devam ettiğini belirterek Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve döviz kurunun yükselmesinin vatandaşların yaşamını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Köksal, zam furyasının çeşitli ürünlerde sürdüğünü ve vatandaşların ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Seçim sonrası yağmuru devam ediyor

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı