Seyhun Sertan Yücekaş Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oldu

Seyhun Sertan Yücekaş, geniş akademik ve mesleki tecrübesiyle Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atandı

Gündem 23.07.2024 11:31:43 0
Seyhun Sertan Yücekaş Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oldu

Seyhun Sertan Yücekaş, geniş akademik ve mesleki tecrübesiyle Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atandı. Yücekaş'ın kültür ve sanat alanındaki başarıları dikkat çekiyor.

Kültür ve Sanat Alanında Dolu Bir Kariyer

1981 yılında Malkara/Tekirdağ’da doğan Seyhun Sertan Yücekaş, ilköğretimi Kütahya ve Sivas’ta, liseyi ise Adana Özel Gönen Koleji’nde tamamladı. 

Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm, Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümlerinden mezun oldu. 

Akademik eğitiminin yanı sıra tiyatro, oyunculuk, yaratıcı drama, tiyatro terapi, oyun sahneleme, etkili iletişim, doğru Türkçe kullanımı ve hitabet eğitimleri ile danışmanlık ve koçluk eğitimleri aldı.

Devlet Tiyatrolarından Şeker Fabrikalarına

2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Devlet Tiyatrolarında göreve başlayan Yücekaş, kısa bir süre sonra istifa etti. 

2005 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye atanarak Yozgat, Kars ve Afyon'da memurluk ve idari şeflik görevlerinde bulundu. 

2018'de tekrar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na naklen atanarak Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde Kültür Şube Şefi ve İl Halk Kütüphanesi’nde Kütüphane Şefi olarak görev aldı.

Tiyatroya Adanmış Bir Hayat

1995 yılında başladığı tiyatro hayatına üniversite toplulukları, halk eğitim merkezleri ve Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden Yücekaş, 2004 yılında Sivas Sanatsal Faaliyetler Derneği'nin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. 2012 yılında bir radyo kanalında haftalık sosyolojik içerikli program yaptı. 

2014'te Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği’nde tiyatro topluluğunun eğitmenliği ve yönetmenliğini üstlendi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinde ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk eğitim merkezlerinde tiyatro ve yaratıcı drama dersleri verdi.

Ulusal ve Uluslararası Başarılar

2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği tiyatro yarışmasında eğitmeni olduğu Gençlik Merkezi, Ege Bölge Birinciliği ve Türkiye İkinciliği elde etti. 

2020 yılında özel bir televizyon kanalında kültür ve sanat üzerine söyleşi programları yaptı. 2021'de düzenlenen 7. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Başarılı Sanat Programı Ödülünü aldı.

Risus Sanat ile 30 Bin Seyirciye Ulaştı

2015 yılında kuruculuğunu ve yönetmenliğini yaptığı Risus Sanat ile 13 farklı oyun sahneleyerek, 30 bini aşkın seyirciye 120’nin üzerinde ücretsiz temsil verdi. 

Ücretli oyunların gelirinin tamamını Mehmetçik Vakfı, Afyon Eğitim Vakfı gibi kuruluşlara bağışladı. "Bir bilet bir kitap" kampanyası ile toplanan kitaplarla şehitler adına açılan kütüphanelere katkıda bulundu.

Yeni Görev: Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

2024 yerel seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’ne naklen atanan Yücekaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladı. 

Halen Risus Sanat’ta Dernek Başkanı ve Sanat Yönetmeni olarak devam etmekte olup, ulusal düzeyde aylık yayın yapan “Tiyatro” gazetesinin Afyonkarahisar temsilcisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde Denetleme Kurulu Üyesidir.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazar 27.9 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.5 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 16.8 ° Güneşli