Süslü Kadınlar, Afyonkarahisar'da 6. Kez Pedal Çevirmeye Hazırlanıyor

17 Eylül'de düzenlenecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, renkli kıyafetleri ve süslenmiş bisikletleriyle binlerce kadını Afyonkarahisar'da buluşturacak

Gündem 13.09.2023 11:18:02 0
Süslü Kadınlar, Afyonkarahisar

17 Eylül'de düzenlenecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, renkli kıyafetleri ve süslenmiş bisikletleriyle binlerce kadını Afyonkarahisar'da buluşturacak. 

Bu etkinlik, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlama ve güvenli bisiklet altyapısının talebini pekiştirme amacı taşıyor.

Afyonkarahisar'da her yıl düzenlenen ve bu yıl 6. kez gerçekleşecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 17 Eylül Pazar günü bisiklet tutkunu kadınları bir araya getirmeye hazırlanıyor. 

Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde 35 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenecek bu etkinlik, kadınların bisikletleriyle buluşmalarını teşvik ediyor.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü çerçevesinde gerçekleştiriliyor ve bisikletin günlük yaşamın bir parçası olmasına dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

Aynı zamanda, kadınların toplumda daha fazla görünür olmalarını sağlama, kendilerini temsil etmelerine fırsat verme ve güvenli bisiklet altyapısı talebini güçlendirme hedeflerini taşıyor.

Bu etkinlik, Türkiye merkezli olmasının yanı sıra yurtdışında da Türk kadınlarının çabalarıyla büyüyen ve çok sayıda şehirde aynı anda gerçekleştirilen bir kadın hareketi olarak büyük ilgi görüyor.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye METE SERT, etkinliğe tüm kadınları ve çocuklarıyla birlikte katılmaya davet ediyor. 

Zafer Meydanı'ndan başlayacak olan tur, İmaret Camisi'ne doğru ilerleyip, Yeşilyol'un sonunda tekrar Zafer Meydanı'na dönerek sona erecek. 

Bu farkındalık etkinliği, kısa mesafe ve yavaş tempoda gerçekleştirilecek.

Aliye Mete Sert, "Daha fazla kadının bisiklete binmesini teşvik etmek, bisiklet farkındalığı oluşturmak, şehirlerin ulaşım sistemi düşünüldüğünde sadece otomobilin değil, farklı ulaşım şekillerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatmak, bisikletin sağlıklı ve çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu vurgulamak istiyoruz. 

Kamu alanlarının kadınlar, çocuklar ve yaşlılar tarafından rahatça kullanılabilir olması için çaba gösteriyoruz ve çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. 

Bu güzel etkinliğe 17 Eylül Pazar günü saat 15:00'te Zafer Meydanı'nda katılarak farkındalığın artmasına katkı sağlayabiliriz" dedi.

#Afyonkarahisar #Kadın #Bisiklet #Tur #Zafer


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı