Tarladan Ekonomiye Mis Kokulu Katkı

Tarladan Ekonomiye Mis Kokulu Katkı

Gündem 18.07.2023 11:09:30 0
Tarladan Ekonomiye Mis Kokulu Katkı

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, belediye tarlalarında ekilen lavanta tarlalarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. 

Başkan Taylan, boş alanları lavanta tarlalarıyla değerlendirerek ekonomiye katkı sağladıklarını ve böylece tarlaların mis gibi kokusu ve görsel güzelliğiyle de vatandaşlara huzur verdiğini söyledi.

Dazkırı Belediyesi'ne ait 45.500 m2 büyüklüğündeki tarlaların yıllarca atıl bir şekilde boş kaldığını ifade eden Başkan Taylan, üç yıl önce başlattıkları lavanta ekim projesiyle bu alanlara hayat verildiğini dile getirdi. 

Şimdi ise lavanta tarlalarının oluşturduğu görüntünün ve kokusunun hem mahalle sakinlerine hem de ziyaretçilere keyifli anlar yaşattığını belirtti.

Başkan Taylan, yaptığı açıklamada, "Burası yıllarca atıl bir şekilde boş kalmış, hiç kimseye hiçbir fayda sağlamamış 45.500 m2 büyüklüğünde belediyemizin tarlalarından bir tanesi. 

3 yıl önce diktiğimiz lavantalarımız şimdilerde mis gibi kokuyor, görsel güzelliği içimize huzur veriyor. Ayrıca belediyemiz ekonomisine yani Dazkırı’mıza katkı sağlıyor" dedi.

Lavanta tarlalarının ekonomiye olan katkısına da değinen Başkan Taylan, tarlalardan elde ettikleri geliri çeşitli sosyal projelere ve belediye hizmetlerine yönlendirdiklerini açıkladı. 

Bu sayede belediye kaynaklarının daha verimli kullanıldığını ve Dazkırı'nın kalkınmasına katkı sağlandığını vurguladı.

Dazkırı halkı da lavanta tarlalarının bölgeye getirdiği güzellik ve canlılıkla mutlu olduklarını ifade etti. 

Belediye tarafından yapılan bu çalışmaların, boş alanları değerlendirerek ekonomiye katkı sağlamasını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: tarladan ekonomiye mis kokulu katkı

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu