TEKNOFEST Birincisi AKÜBİOTEK Takımı

AKÜ ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programının sezon finali yayınlandı

Gündem 31.05.2023 15:31:00 0
TEKNOFEST Birincisi AKÜBİOTEK Takımı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM, ortaklığında düzenlenen Kampüs programının sezon finali büyük bir heyecanla yayınlandı. 

Programda, 48 bin 627 proje arasından ilk 100'e giren ve kendi kategorisinde birincilik elde eden 2023 TEKNOFEST Birincisi, AKÜBİOTEK Takımı'nın başarısı konuşuldu.

Öğr. Gör. Tamer Aslan'ın liderliğindeki takımın üyeleri, Dilek Sağlam ve Yağmur Kömürcü, programa konuk oldu ve büyük bir başarıya imza attıklarını paylaştılar.

AKÜBİOTEK Takımı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencileri Yağmur Kömürcü ve Dilek Sağlam ile birlikte 2022 yılında Afyon Meslek Yüksekokulu'nda kuruldu.

"Temiz ve içilebilir su herkesin hakkı" sloganıyla yola çıkan ekip, içme suyu depolarında tespit ettikleri bir sorunu çözmek için projelerini geliştirdi. 

Takım, geliştirdikleri prototip ile depolardaki suyun her zaman içilebilir kalmasını hedefledi.

Programda bilgi veren Aslan, AKÜBİOTEK Takımı'nın TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Sosyal İnovasyon kategorisinde 48 bin 627 proje arasından birincilik elde ettiğini belirtti. 

Takımın, içme suyu depolarındaki sorunu çözen projeleriyle büyük bir etki yarattığını vurgulayan Aslan, takım üyelerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Takım adına konuşan Dilek Sağlam, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek bir sempozyum için Semerkant'a davet edildiklerini açıkladı. 

Bu davetin, takımın uluslararası platformda tanınmasına ve projelerinin daha geniş bir kitleye ulaşmasına olanak sağlayacağını belirtti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı