'Tercih Senin' projesi öğrencileri bir araya getirdi

Afyonkarahisar'daki Susuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Tercih Senin" projesi kapsamında üniversite öğrencileriyle bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu

Gündem 5.01.2024 11:04:22 0

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Susuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tercih Senin" projesi kapsamında, 

Destine Hatun Yurdu'nda bulunan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yurt konferans salonunda düzenlenen buluşmada, üniversite öğrencileri, kendi üniversite deneyimlerini lise öğrencilerine aktardı. 

İkramlar eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, üniversite öğrencileri, farklı bölümlerin içeriklerini, üniversite hayatının nasıl geçtiğini ve üniversiteye hazırlık sürecinde neler yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde paylaştı.

Etkinlikte ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait yurtlarda düzenlenen kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal etkinliklere dair bir sunum yapıldı. 

Sunumda, öğrencilere yurtlarda geçen etkinlik dolu günler hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğin son bölümünde, öğrenciler arasında akıl ve zeka oyunları oynanarak hem eğlenceli anlar yaşandı hem de birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulundu. 

Lise ve üniversite öğrencileri arasındaki bu etkileşimli buluşma, öğrencilerin üniversite hayalleri ve tercihleri konusunda daha bilinçli kararlar almalarına katkı sağladı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Tercih Senin" projesinin, lise öğrencilerinin üniversite tercih süreçlerinde doğru karar vermelerine destek olmayı amaçladığını belirterek, "Proje kapsamında, lise öğrencileri üniversitede okuyan öğrencilerle bir araya gelerek, üniversite hayatını ve bölümleri yakından tanıma fırsatı buluyor" dedi.

#TercihSenin #ÜniversiteHayatı #Afyonkarahisar #GençlikVeSpor #Eğitim


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 12.2 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı