Türk Doğal Taşları Suudi Arabistan'ın Görkemli Yapılarını Süsleyecek

Suudi Arabistan'ın ticari tercihi Türk doğal taşlarına yöneliyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği, Suudi Arabistan pazarında daha da güçlenmek için yeni bağlantılar kurdu

Gündem 31.01.2024 10:05:55 0
Türk Doğal Taşları Suudi Arabistan

Türkiye'nin doğal taş ihracatının lideri konumundaki Ege Maden İhracatçıları Birliği, Suudi Arabistan'ın görkemli yapıları için Türk doğal taşlarının tercih edilmesi amacıyla önemli adımlar attı. 

Suudi Arabistan'a 2023 yılında 114 milyon dolarlık ihracat yapan Türk doğal taş sektörü, 2024 yılında hedefini 500 milyon dolara çıkardı.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki olumlu siyasi ilişkilerin doğal taş ihracatına olumlu yansıdığını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Suudilerin doğal taş taleplerini İtalya ve İspanya'dan Türkiye'ye kaydırmak istediklerini açıkladı. 

Alimoğlu, Türk doğal taş sektörünün Suudi Arabistan pazarında daha da güçleneceği ve 15 Suudi ithalatçı firmayla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Suudi Arabistan'ın petrol gelirleriyle yıllık 224 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğini vurgulayan Alimoğlu, ülkenin ekonomisinin inşaat, altyapı ve turizm gibi sektörlerdeki yatırımların artmasından kaynaklı olarak güçlü bir büyüme kaydettiğini belirtti. 

Suudi Arabistan hükümetinin 2030 Vizyonu doğrultusunda turizm, madencilik, sağlık ve teknoloji gibi sektörlere yatırımlar yaptığını ve Türk mermerinin bu projelerde yoğun bir şekilde kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

Suudi Arabistan'a yapılan doğal taş ihracatının 2023 yılında yüzde 41'lik artışla 114 milyon dolara çıktığını ifade eden Alimoğlu, Ege Bölgesi'nden Suudi Arabistan'a yapılan doğal taş ihracatının ise yüzde 71'lik artışla 24 milyon dolara yükseldiğini açıkladı. 

Alimoğlu, Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti'nin sonuçlarının orta vadede Türkiye genelinde 500 milyon dolarlık doğal taş ihracatı hedefine ulaşmada katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Türkiye'nin doğal taş ihracatında Suudi Arabistan'a olan artışın, 2023 yılında yüzde 41'lik bir artışla en büyük artışı gösterdiği bilgisine yer verilen habere göre, Ege Maden İhracatçıları Birliği, Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında Dammam ve Riyad şehirlerinde 7 ve 9 firmanın ziyaret edildiğini bildirdi.

#DoğalTaş #SuudiArabistan #Türkiyeİhracat #EgeMadenİhracatçıları #İnşaatSektörü


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli