Türk Dünyası Şöleni Afyonkarahisar'da Büyük İlgi Görmeye Başladı

Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen 9. Türk Dünyası Şöleni, Türkmenler ve Yörüklerin yanı sıra farklı bölgelerden gelen lezzetler, halk oyunları ve at yarışlarıyla renkleniyor

Gündem 23.10.2023 14:13:09 0
Türk Dünyası Şöleni Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, Türk Dünyası Şöleni'nin 9. sürümünü Zafer Meydanı'nda coşkuyla karşılıyor. 

Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ile organizatör Olcay Melike Özmen, etkinlik hakkında önemli bilgiler paylaştılar.

Şakir Altıntaş, programa ilişkin şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Uluslararası Türk Dünyası Festivali'nin 9.sunu yapıyoruz. 

Burada ilimizden, ilçelerimizden, Türkiye'nin her yerinden, aynı zamanda Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Balkanlar, Makedonya, Moldova ve Kıbrıs gibi Türk dünyasından katılımcılar bulunuyor. Onlarla birlikte Cumhuriyetimizin 100. Yılını en görkemli şekilde kutlayacağız."

Olcay Melike Özmen ise etkinlik hakkında şunları belirtti: "Bu çok önemli 100. Yıl. Önce bu memleketi çeşitli etnik kökenlerden gelen insanlar bir araya gelerek kazandık. 

Amacımız Cumhuriyeti birlikte kazandığımız insanları burada bir araya getirmek. Etkinlik kapsamında 81 ilden gelen yöresel lezzetler, yöresel ürünler ve el sanatları sergileniyor. 

Ayrıca midilli atlar ve develerle yapılan yarışmalar çocuklar ve gençler arasında büyük ilgi görüyor. Halk oyunları gösterileri de etkinliklerin keyifli bir parçası."

Afyonkarahisar'ın gastronomi, tarih, turizm ve mermer gibi birçok alanda öne çıktığına dikkat çeken Özmen, bu etkinliğin şehre önemli bir değer kattığını vurguladı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin dışardan gelen esnafa alan tahsisatı sağlayarak etkinliğe destek verdiği ve bu tür etkinliklerin ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlı hale getirilmesi planlandığı belirtildi.

#TürkDünyasıŞöleni #Afyonkarahisar #Cumhuriyet100Yıl #Gastronomi #HalkOyunları


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli