Türk Silahlı Kuvvetleri'nden PKK/KCK Hedeflerine Hava Harekâtı

Milli Savunma Bakanlığı, Gara ve Kandil bölgelerinde terörist hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava harekâtında 12 hedefin imha edildiğini duyurdu

Gündem 8.11.2023 09:45:52 0
Türk Silahlı Kuvvetleri

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hâle getirilmesi amacıyla Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil bölgelerine saat 18.00’de hava harekâtı başlattı. 

Bu harekât kapsamında, terör örgütü Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanıldığı değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 12 hedef imha edildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, harekâtların azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak gerçekleştirildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiği vurgulandı. 

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Harekât sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

#Irak #PKK #HavaHarekâtı #MilliSavunma #TerörleMücadele


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı