Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından Bakan Işıkhan Başkanlığında toplandı

Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından Bakan Işıkhan Başkanlığında toplandı

Üçlü Danışma Kurulu, "Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog" gündemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında Bakanlık merkezinde bir araya geldi

Üçlü Danışma Kurulu, "Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog" gündemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında Bakanlık merkezinde bir araya geldi. 

Bu toplantı, Üçlü Danışma Kurulu'nun çalışma hayatı gündemiyle en son 2018 yılında toplandığı hatırlatıldı.

Toplantıda, çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına yönelik mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla bir dizi konu ele alındı. 

Çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Bakan Işıkhan, toplantının açılış konuşmasında Üçlü Danışma Kurulu'nun önemine vurgu yaparak, 

"Sosyal diyalog ve istişare anlayışımızın gerektirdiği şekilde, bundan sonraki süreçte Üçlü Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak işletme niyetindeyiz. 

Bugün de yine aynı niyetle, çalışma hayatı gündemine dair sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere bir aradayız. 

Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda, gerekirse alt çalışma grupları da belirleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" hedefi istikametinde, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmayı amaçladıklarını belirterek, bu kararlılıkla yola çıkarken bu yüzyılı; 

emeğin, üretimin ve kalkınmanın yüzyılı yapma sözü verdiklerini ifade etti.

Asgari ücreti artırarak hem çalışanları hem işverenleri koruma yolunda önemli adımlar attıklarını dile getiren Bakan Işıkhan, ilerleyen zamanlarda enflasyonu da kontrol altına alarak 

Türkiye'yi yatırım ve istihdam alanlarında daha da ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Toplantıda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri de yer aldı.

Sosyal diyalogun önemi vurgulandığı kurulda, sosyal tarafların çalışma hayatına dair görüş ve önerileri alındı. 

Çalışma hayatı gündemindeki öncelikli konuların sosyal diyalog anlayışıyla ele alınması için teknik çalışmalar yürütülmesi ve sosyal diyalog mekanizmalarının etkin olarak kullanılması konusunda görüş birliğine varıldı. 

Ayrıca, toplantıda Gazze'de masum sivillere yönelik saldırılar da kınandı ve saldırıların en kısa sürede sona ermesi ve bölgede barışın ve huzurun hâkim olması temennileri dile getirildi.

#Çalışma #Sosyal #Güvenlik #Bakan #Üçlü #Danışma #Kurul #toplantı


Haber Kaynak : Beyaz Belge