Yeşil Alan Projelerine Bir Yenisini Daha Eklendi

Erenler Mahallesi'nde bulunan boş alanları değerlendirerek gençlerin ve ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir park ve rekreasyon alanı oluşturuldu

Gündem 7.06.2023 10:31:00 0
Yeşil Alan Projelerine Bir Yenisini Daha Eklendi

Afyonkarahisar Belediyesi, Erenler Mahallesi'ne Yeni Park Kazandırdı

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin çehresini değiştiren yeşil alan projelerine bir yenisini daha ekledi. Erenler Mahallesi'nde bulunan boş alanları değerlendirerek gençlerin ve ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir park ve rekreasyon alanı oluşturuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in "her mahalleye park" sözünü yerine getirme taahhüdü çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Erenler Mahallesi'ne yeni bir park yapımı başlatıldı. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 15 bin 200 metrekarelik alana kurulan parkta çocuk oyun grupları, fitness alanı, basketbol ve voleybol sahası ile yeşil alanlar oluşturuyor. Erenler Mahallesi'ne nefes aldıracak olan bu park, kısa bir süre içinde tamamlanarak hizmete sunulacak.

Başkan Zeybek'in liderliğindeki ekipler, özellikle yoğun öğrenci nüfusuna sahip Erenler Mahallesi'nde yeşil alan düzenlemeleri yapmaya devam ediyor. 

Zeybek'in dört yıllık hizmet döneminde 541 park inşa edilerek yeşil alan miktarında %57'lik bir artış sağlandı. Ayrıca mahallelerde atıl durumda olan alanlar kullanıma kazandırılarak 98 cep parkı oluşturuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sosyal medya hesapları üzerinden Erenler Mahallesi'ndeki yeni parkın duyurusunu yaparak, 

"Erenler Mahallemizde bulunan atıl alanı geri kazandırmak adına, daha yeşil Afyon hedefiyle çalışma başlattık. 15 bin metrekarelik alana park yaparak Afyonkarahisar'ımıza kazandıracağız. Koşu yolu, fitness alanı, spor sahaları, çocuk oyun alanlarıyla burayı 7'den 70'e hizmet sunacağız. 

Çalışmalar kısa sürede bitecek. Gençlerimizin rekreasyon isteğini de bu sayede yerine getirmiş olacağız. Öğrencilerimizin yoğun olarak bulunduğu bir mahalle. Bunun bilinciyle mahallede çeşitli çalışmalar yapıyoruz. 

Sosyal ve yeşil alanların artması için atılım içindeyiz. Bu hedefle yeni projeler ve çalışmalar üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Erenler Mahallesi'nde gerçekleştirdiği bu yeni park projesi, şehirdeki yeşil alanların artması ve halkın dinlenme ve rekreasyon ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Yeşil Projelerine Yenisini Eklendi

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı