Zengin: "Ülkemizde ‘eğitim’ kelimesi adeta ‘sorun’ kelimesiyle birlikte anılır hale geldi"

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa  Zengin, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması  nedeniyle bir mesaj yayınladı

Gündem 13.09.2023 15:42:09 0
Zengin:

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması  nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa  Zengin, 

‘’Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılının başta milletimize ve memleketimize; öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı ve verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

Yeni eğitim-öğretim sezonunun sorunların çözüldüğü bir yıl olması temennisinde bulunarak, “ülkemizde ‘eğitim’ kelimesi adeta ‘sorun’ kelimesiyle birlikte anılır hale gelmiştir. 

Millî eğitim sistemimiz sorunlar yumağı olmaktan maalesef kurtulamamıştır” dedi.  

Zengin, eğitimin sorunlarını iki kategoride incelemek gerektiğini vurguladı. Bunları şu şekilde açıkladı:

"Eğitim öğretim sistemimizde şekilde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. 

Eğitim sistemimiz AB normlarından, Fulbright Komisyonu ve John Dewey Raporu’nun tesirinden kurtarılmalıdır. 

Derneğimizin kurulmasında büyük desteklerini gördüğümüz Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız da "Eğitimde asıl mesele çocukların kalbine ne koyduğunuzdur.“ diyerek bunun önemini vurgulamıştır. 

Çocukların kalbine Allah ve peygamber sevgisi, vatan, millet sevgisi koymalıyız.

Manevi Sorunlar; Okul binalarımız modern, teknolojilerimiz son model olabilir ancak çocuklarımıza doğru inanç ve iman ile gönül kazanma ve iyi bir insan olma gibi hedefleri verilemezse,  nesillerimiz topluma faydalı  bir fert olarak  yetişmek yerine teknoloji ve nefislerinin esiri bencil birer egoist varlık olarak yetişir.

Bu yönden bakanlığın aldığı telefonsuz eğitimi doğru buluyoruz ancak  özel eğitimin sınırlandırılmasını  uygun bulmuyoruz."

“MANEVİ KALKINMAYA DA ÖNEM VERMELİYİZ” 

Ortaokuldan sonra okumak istemeyen öğrencilerin lisede devam mecburiyetinde tutmak yerine mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmeleri gerektiğine dikkat çeken, bu düzenleme ile erken yaşta meslek edinme fırsatının verilebileceğini belirtti. 

Ayrıca Zengin Din dersinin okullarda daha erken yaşlarda okutulması gerektiğini belirterek, “Ahlak ve maneviyattan yoksun olan bir birey doktor da olsa, hâkim de olsa ülkesine ve milletine faydalı olamaz. 

Helali, haramı bilen, hakkı hukuku bilen, vicdan ve merhamet sahibi nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunun için maddi kalkınmaya nasıl önem veriyorsak manevi kalkınmaya da önem vermeliyiz” dedi.

“YENİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ İNŞA EDİLMELİDİR”

Eğitimin yöneticilerine seslenen Zengin, eğitimde iyi insan yetiştirmenin önemsenmesi gerektiğini belirterek, “İyi ahlak sahibi, merhamet ve liyakat sahibi insan yetiştirmek için çalışma yapılmalıdır.

Eğitimde kalite için her şeyden önce 200 yıldır içinde kaybolduğumuz ve içinden çıkmadığımız Batı taklitçisi, AB’ci eğitim sisteminden vazgeçilmeli, kendi inanç, ahlak ve kültürümüzü temel alan yeni bir eğitim sistemi inşa edilmelidir” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN, TOPLUMDA HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULMALI”

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içerik olarak sadece kariyer basamaklarından oluştuğunu hatırlatan Gökmen, kanunun tekrar düzenlenmesi gerektiğini belirterek, 

“7354 Sayılı Kanunun adı değiştirilmeli, öğretmenlerin tüm meselelerine çözüm üreten yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanmalıdır” ifadelerini kullandı.  

Eğitim ve öğretimde var olan bir başka sorunun öğretmenlerin yaşadığı itibar kaybı olduğuna dikkat çeken Zengin, MEB Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek,

“Geleceğin mimarı öğretmenlerin öğrenci ve veli karşısında eli güçlendirilmeli, öğretmenlerimiz kaybettiği itibara, saygıya yeniden kavuşturulmalıdır. 

Öğretmen, kimsenin oyuncağı olmamalı ve toplumda hak ettiği değeri bulmalıdır. 

Okullardaki öğretmen ve idarecilere karşı uygulanan şiddet eylemlerine karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır. 

Güvenlik görevlisi olmayan okul kalmamalıdır.  Öğrenci Velilerinin okul bahçesine izinsiz girmemesi noktasında her türlü tedbirin alınması lazımdır. 

Okullarda öğretmen ile veliyi karşı karşıya getirecek unsurlar ortadan kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

“CUMA NAMAZI GENELGESİ OKUL İDARECİLERİNE YENİDEN HATIRLATILMALI”

Kimi okullarda Cuma namazına gitmek isteyen öğretmenlerin sıkıntı yaşadığından bahseden Zengin, memura Cuma namazı izni veren 2016 yılı Başbakanlık genelgesine rağmen personel sıkıntısı ve benzeri sebeplerden dolayı birçok öğretmenin sınıftan ayrılıp Cuma namazına gidemediğini veya sıkıntı yaşadığına dair haberler aldıklarını söyledi. 

Memurların ders kaygısı yaşamadan Cuma’ya gidebilmesi için söz konusu genelgenin okul idarecilerine yeniden hatırlatılması gerektiğini belirtti.

MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİMİZİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Türk millî eğitim sistemi adı gibi millî değildir. Batı’nın değerlerine göre tanzim edilmiş Batıcı bir sistemdir. Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmuyor. 

Ders Müfredatları ve Kitapları baştan sona incelenerek millî ve manevi değerlerimize uygun hazırlanmalıdır. 

Bunun somut örnekleri ÖĞ-DER'in hazırladığı Ders Kitapları İnceleme raporlarında örneklerle açıklanmaktadır. 

Örneğin Darwin teorisinin ruh ve felsefesi ders kitaplarından arındırılmalıdır. 

Yaratılış inancı, evren, insan, dünya ve ahiret hayatı, helal-haram, kul hakkı gibi konular ders kitaplarında işlenmelidir.

Türkiye'de ideolojik bir dayatma olan karma eğitim kaldırılmalıdır. 

İleri ülkeler diye tanımlanan ülkelerde dâhi pedagojik ve eğitim başarısına olumsuz etkileri ve zararları tartışılan karma eğitim zorunluluğundan ya vazgeçilmeli ya da tek cinsiyete dayalı eğitim öğretim görmek isteyenlere alternatifi olan  programlar   geliştirilmelidir.

#Afyonkarahisar #Öğretmenler #Dernek #Basın #Açıklama


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı